НАЧАЛО ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА НАС КОНТАКТИ
  ПРОМОЦИИ КРУИЗИ
  LAST MINUTE ПРОМОЦИИ
  Планински турове
  Екскурзии до Европа
  Екскурзии до Италия
  Екскурзии до Турция
  Екскурзии до Гърция
  Екскурзии до Холандия
  Екскурзии до Швейцария
  Екскурзии до Скандинавия
  Екскурзии до Германия
  Екскурзии до Сърбия
  Екскурзии до Испания
  Екскурзии до Франция
  Екскурзии до Бенелюкс
  Екзотични пътувания
  Уикенди
  Обиколни екскурзии
  Круизи и яхти
 

За нас

„СОФИЯ ТУР И КО” ЕООД е лицензиран туроператор и туристически -агент с удостоверение за регистрация № 04483 ,
ЕИК 175139351
със седалище на управление гр. София , бул. Княз Дондуков 86 Б, ет 2 .

Ние сме специалицзирана в организирането и провеждането на екскурзии и почивки в страната и чужбина.

Основните ни дестинации са :

  • Гърция- о-в Тасос, Олимпийска ривиера, Солун, Кавала, Йонийските острови - Лефкада, Кефалония, Закинтос, Корфу

  • Черна Гора- Будва, Котор

  • Хърватска- Дубровник

  • Турция- Анталия, Кушадасъ, Айвалък, Истанбул.

  • Македония- Скопие, Охрид

Агенцията организра зелени училища и лагери за ученици , както и абитуриентски балове, организиране на тийм билдинг и други фирмени мероприятия.

При нас можете да си направите индивидуални резервации за хотели в страната и чужбина, самолетни билети за цял свят, автобусен транспорт, както и туристически застраховки.

Вече няколко поредни години София Тур организира летни почивки на о-в Тасос с потвърдено тръгване всяка седмица.

НОВО !!!
Най - новите ни и много успешни програми са самолетните екскурзии в РИМ , ВЕНЕЦИЯ , МИЛАНО и БАРСЕЛОНА , които се провеждат целогодишно.

От лятото на 2011 г. София Тур провежда организирани планински турове до Мусала, Мальовица , Рилски езера от месец Май до Септември.


НАШИТЕ ОСНОВНИ ДЕСТИНАЦИИ:

О- в Тасос- изумрудения остров:
На остров Тасос все едно е събрана цялата гръцка култура, всички гръцки традиции. Днес този остров привлича като магнит туристите с обширните си плажове в съчетание с високите планини и борови гори.
Лименас е административен и търговски център на острва. Тук ще откриете едно място пълно с хотели, ресторантчета, барове и магазинчета, но също така и място на богата вековна история.
Скала Панагия е живописно селце и старата столица на острова. Тук можете да видите църквата Панагия- Света Богородица, на която е кръстене самото селце. Посетет задължително старинната фабрика за зехтин, в която и до днес се използва метода за студено пресоване на маслините.
Лименария е едно от големите градчета на острова- любима туристическа дестинация на много посетители. Тук също ще откриете гостоприемството на местните жители и ще можете да посетите етнографския музей.

О-в Корфу:

Ако сте решили да посетите Остров Корфу (наричан още Керкира), един от най-интересните Йонийски острови в Гърция, трябва да се подготвите за преживяване, което няма равно на себе си. Островът е смесица от природни красоти, традиционни селища и особености и археологически забележителности.
Корфу е разположен в северната част на Йонийско море, непосредствено до Адриатическо море. Това е вторият по големина остров от Йонийската островна група.
Корфу е островът на чудесата и възхитителните места, където всеки миг от пейзажа се променя без да нарушава хармонията на района.
На Корфу, един от най-зелените гръцки острови, има повече от три милиона маслинови дръвчета. Освен изпъстрената с цветя природа и традиционните адриатически селища, островът има възхитителен крайбрежен пейзаж и няколко отлични уединени пясъчни плажове.
На този космополитен остров можете да комбинирате почивка с приятни преживявания и динамичен нощен живот, тъй като Корфу (Керкира) е международен туристически център, който може да задоволи нуждите и на най-придирчивите си гости.

Солун :
Солун (гр. Тесалоники) е вторият по големина град в Гърция. Солун е административен център на Егейска Македония. Разположен е край устието на река Вардар. Съхранени архитектурни паметници - средновековна крепост и замък над града, византийски църкви (4-7 в.) с мозайки и фрески - "Свети Георги", "Свети Димитър", "Света София" (палеохристиянските и византийските паметници са включени в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО).
Една от най-известните забележителности на Солун е Бялата кула. Други по известни са градската крепостна стена, Галериевата арка и др. Градът е добре устроен, с големи площади (Св. София, Аристотелис) и широки булеварди (Александър Велики).

О-в Лефкада:
Остров Лефкада е четвъртия по големина остров в Йонийско море. Разпoложен е над островите Итака и Кефалония. Град Лефкада е столицата. До острова може да се стигне с автомобил и с ферибот. Лефкада се характеризира с планински терен и вечно зелена богата растителност, което го прави различен от повечето Гръцки острови. Името на острова идва от забележителните стръмни бели скали на нос Лефкада, който се намира на южния бряг. Островът е културен център на Йонийския регион с много исторически забележителности.

Плажът на Василики се счита за един от най- добрите в света за почитателите на водните спортове.

Метеора:
Метеора е един от най-големите манастирски комплекси в Гърция, прославен с уникално разположените си манастири на върховете на огромни скали. От някога двадесет и четирите манастира в Метеора днес действащи са само седем.

Намира се северо-западната част на Тесалийската равнина на около 170 км югозападно от град Литохоро, на около 70 км западно от главния град на Тесалия Лариса, на 21 км от град Трикала и на 1-2 километра от град Каламбака (Стаги). Там сред гъстата тъмнозелена маса на дърветата се извисяват около 60 на брой гигантски (високи до 300 метра) скали, придобили през вековете вид на извисяващи се към небето кули с разнообразна форма.Будва , Черна Гора :
Будва (Budva) е град, разположен на адриатическото крайбрежие на Черна гора. Населението на града наборява малко над 10 000 души. Будва е административен център на едноимената община, чието население през 2003 година наброява 15 909 души. Бреговата ивица около Будва се нарича "Будванска ривиера", и се намира в централното крайбрежие на Черна гора. Градът е известнa туристическа дестинация и привлича туристите със плажовете, нощния живот и средиземноморската си архитектура. Районът на около Будва е бил населен още от дълбока древност. Според местна легенда градът е основан от Кадмус, финикиец, който е бил заточен в Тива и след напускането й тук той и жена му Хармония намират подслон.

Дубровник, Хървтска :
Дубровник (Dubrovnik) е град с древна история в най-южната част на Хърватска, на самия край на Дубровнишкия провлак. Селището е световноизвестен туристически център и главен град на Дубровнишко-неретванска жупания. Дубровник е наричан „Перлата на Адриатика“.В миналото градът е един от важните центрове на развитие на хърватския език и средище на писатели, поети, драматурзи, художници, математици, физици и други учени. Дубровник (Рагуза) е основан при сливането на два града — Лаус, разположен на малък остров по южното далматинско крайбрежие, подслонил италианските бежанци от близкия град Епидаурум (днешен Цавтат), и Дъбрава, славянско селище в подножието на горист хълм. Ивицата плитчини между двете части на града е засипана през 12 век, обединявайки селището около новопостроения площад (сега наричан Плаца или Страдун). Площадът е павиран през 1468 г. и съграден отново след земетресението от 1667 г. Градът е укрепен и две пристанища са построени на двата края на провлака.
Дубровник е изпълнен с живот през цялата година. Удивителната красота на мраморните облицовки в Стария град, може да се види само зад градските стени. Из площадите и малките алеи, в кафетата и баровете винаги е пълно с хора. Чистите плажове и кристалната вода, заобикалящи града, грабват посетителите с чара си.


Турция:

Република Турция (на турски: Türkiye Cumhuriyeti) е държава, чиято територия е почти изцяло разположена в Азия (92%), а останалите 8% — на Балканския полуостров в Югоизточна Европа, но пък около 20% от населението е разположено в Европа, а 80% в Азия. Разположението на Турция между Европа и Азия я прави страна от огромно геостратегическо значение. Ислямът е изповядван от 99% от населението на страната, а останалата част изповядва най- вече юдаизъм и християнство. Официален език е турският, официална религия няма.
Туризмът е един от най- бързо развиващите се сектори в Турция. Главни туристически центрове на страната са Истанбул, Анталия, Бодрум, Мармарис, Измир и други. Силно развити са морският, културният и спа туризма. Само през 2008 страната е била посетена от над 31млн туристи, които са донесли печалба на страната от над 22млрд долара. Правителството на Турция има цел до 2023 година държавата да се превърне в целогодишна дестинация, като големи инвестиции се правят и в зимния туризъм.

МНЕНИЯ
КАЛЕНДАР
Септември
Октомври
Ноември
Декември
Всички права запазени © 2005 Sofia Tour
Екскурзия - екскурзии, почивки, хотели, билети Уеб Дизайн: ПроСтудио
Централен офис
София 1000   Бул. Дондуков №86 Б Тел. /+359 2/ 943 13 43
e-mail: sofiatour@dir.bg   www.sftur.com