НАЧАЛО ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА НАС КОНТАКТИ
  TOURS IN BULGARIA
  BALKAN TOURS
  TRANSFERS
  LAST MINUTE ПРОМОЦИИ
  Екскурзии до Франция
  Екскурзии до Испания
  Екскурзии до Сърбия
  Екскурзии до Холандия
  Екскурзии до Бенелюкс
  Екскурзии до Швейцария
  Екскурзии до Скандинавия
  САФАРИ В АФРИКА
  Екскурзии до Албания
  Екскурзии до Германия
  Екскурзии до Австрия
  Екскурзии до Русия
  Екскурзии до Англия
  Круизи и яхти
  Обиколни екскурзии
  Екзотични пътувания
  Екскурзии до Европа
  Екскурзии до Гърция
  Екскурзии до Италия
  Екскурзии до Турция
  Уикенди
 

СПА почивка


хотел Garni Hotel Kralj - *

3-ТИ МАРТ ВЪВ ВЪРНЯЧКА БАНЯ, СЪРБИЯ

СОФИЯ-НИШ-ВРЪНЯЧКА БАНЯ-КРАЛЕВО -МАНАСТИРИ ЖИЧА, ЛЮБОСТИНЯ – КРУШЕВАЦ - СОФИЯ

Цена от: 209 лв.
3 дни / 2 нощувки


«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПРИНТИРАЙ»
«ИЗПРАТИ НА ПРИЯТЕЛ»

« 3-ТИ МАРТ ВЪВ ВЪРНЯЧКА БАНЯ, СЪРБИЯ - хотел Garni Hotel Kralj - 1 3-ТИ МАРТ ВЪВ ВЪРНЯЧКА БАНЯ, СЪРБИЯ - хотел Garni Hotel Kralj - 2 3-ТИ МАРТ ВЪВ ВЪРНЯЧКА БАНЯ, СЪРБИЯ - хотел Garni Hotel Kralj - 3 »
 

3-ТИ МАРТ ВЪВ ВЪРНЯЧКА БАНЯ, СЪРБИЯ

ПРОГРАМА: СОФИЯ-НИШ-ВРЪНЯЧКА БАНЯ-КРАЛЕВО -МАНАСТИРИ ЖИЧА, ЛЮБОСТИНЯ – КРУШЕВАЦ - СОФИЯ

3 ДНИ / 2 НОЩУВКИДАТА: 03/03/2017 – 05/03/2017 - ПОТВЪРДЕНА ДАТА!

1–ви ден: /03.03.2017/:
Отпътуване от София, в 6:30 часа от паркинга пред стадион Васил Левски по маршрут София-Калотина-Ниш-Крушевац-Врънячка баня. По пътя се спира за кратко посещение на град Крушевац – столица на владенията на княз Лазар в 1387 и по-късно и на неговия син Стефан Лазаревич. Посещение на църквата Лазарица,в която от 1892 се чества Видовден в памет на княз Лазар и загиналите герои в историческата Косовска битка. Ще видим още църквата Св. Георги, паметника на княз Лазар и Паметника на мира. Крушевац е известен също и с производството на чудесни вина, познати още от римската епоха, както и на известният сръбски Vinjak от района Крушевац. Най-известният вид е "Рубин", спиртна напитка с кафяв цвят, която се консумира като аперитив по време на хранене. Отпътуване от Крушевац към манастира Любостиня, известен манастир в района на Тръстеник. Съществува легенда, че обителта е изградена в моравски стил от княгиня Милица 1388 -1405 година, където е прекарала последните си години като монахиня. След битката при Косово поле княз Лазар Храбелянович бил убит и княгиня Милица се оттегля в манастир заедно с Ефимия – вдовицата на Иван Углеша. Днес Любостиня е метох, който се обитава и поддържа от около петдесет монахини, известен с богатия си пищен екстериор, с изваяни прозорци – люнети и розети. Отпътуване за СПА курорта Врънячка баня. настаняване в хотел Garni Hotel Kralj. Врънячка баня е един от най-добрите СПА курорти в централна Сърбия, разположен на живописната река Запaдна Морава. Районът е известен още от римско време 2-4 век заради своите топли извори, с температура близка до тази на човешкото тяло /36,5 градуса/. За СПА курорт е обявен през 1883 година със седем извора, два от които са студени – Снежник и Слатина. От топлите извори по-известни са Езеро, Топла вода и Врънячко Врело – водата от последните два се бутилира и за пиене. В близост до курорта се намират много от значимите сръбски манастири. Природата е красива, климата мек и приятен. Като народ, близък да нашите култура и традиции, сърбите са майстори в готвенето и са доста близки по кухня с нашата. Настаняване и свободно време за почивка и ползване на СПА центъра на хотела.Пешеходна разходка в курорта с местен водач. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден: /04.03.2017/:
Закуска. Свободен ден във курорта и Спа центъра на хотела или програма по желание – екскурзия до Кралево и до един от най-значимите сръбски манастири – Жича. Кралево е с население от над 68 000 души. Градът е разположен на река Ибър, защитен от северната страна от планината Котленик, а от южната – от планината Столови. Мястото, където днес се намира града, през четиринадесети век се е казвало Рудо поле. През деветнадесети век градът е освободен от османско владичество от сръбски въстаници. От 1882 година градът получава сегашното си име от първия сръбски крал, в памет на това, че Сърбия е станала кралство.От архитектурна гледна точка градоустройственият план на града е много интересен и различен от съседните градове, тъй като в края на деветнадесети век в центъра му е изграден площад с улици, които образуват прав ъгъл при отделянето си от площада. Днес в центъра на този площад се извисява символа на града – това е паметник на войниците, които са дали живота си в Балканските войни, както и в Първата световна война. Около Кралево има много лозя, от които се произвежда прочутият кралевски мискет, известен и извън границите на страната.Манастирът Жича, наподобяващ повече замък със своите стени околовръст и красиви църкви, е изграден през 1205-1208 от Стефан II Неманич – по-късно коронясан в същия този манастир като първи крал на Сърбия. Преди тази коронация сръбските владетели са били с титлата „жупани“.Рашка област, където се намира манастирът е бивша българска територия. Отпътуване обратно за Врънячка баня. Вечеря и свободно време за разходка в курорта. Нощувка.

3-ти ден: /05.03.2017/:
Закуска. Отпътуване за България. Кратък престой в град Ниш, разположен в долината на река Нишава, в близост до точката й на вливане в река Южна Морава. Ниш е един от най-старите градове на Балканите, наричан “Портата между Изтока и Запада”. Градът е основан от келтите през трети век пр. Хр. Праисторическите жители са наричали града Нависос - градът на Феите. Туристическа програма в Ниш –пешеходна обиколка включва: площада на Освобождението; паметникът на освободителите; сградата на кметството, построена за седалище на Народната банка; Националния театър; Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско селище под името Найсус; дворецът "Бановина", построен през 1886 г., седалище на Нишкия университет. Прибиране в София късно вечерта.

Цена на човек, за пакет, в лева на закуска и вечеря

 • На човек в двойна стая без балкон - 209.00 лева

 • На човек в двойна стая с балкон - 219.00 лева

 • На човек в апартамент без балкон – основно легло - 229.00 лева

 • На човек в апартамент де лукс с балкон – основно легло - 239.00 лева

 • 3-ти възрастен в апартамент – в отделна стая - 209.00 лева

 • Дете от 0 до 6,99 год. с двама възрастни без отделно легло - 79.00 лева

 • Дете от 2 до 11,99 год. с двама възрастни на отделно легло в стая - 159.00 лева

  • Забележка: Дете от 2-до 11,99 год. В апартамент – не ползва намаление и плаща като 3-ти възрастен. 3-ти възрастен се настанява само в апартаментите от 2-та типа.


Цената включва:
♠ Транспорт с лицензиран туристически автобус;
♠ 2 нощувки със закуски в хотел Garni Hotel Kralj - http://www.hotelkralj.rs/en/;
♠ 2 стандартни вечери в хотела;
♠ Безплатно ползване на СПА центъра на хотела;
♠ Пешеходна разходка в курорта с местен водач;
♠ Посещение на град Крушевац и манастира Любостиня;
♣ Туристическа програма в град Ниш;
♠ Медицинска застрахова с асистанс;
♠ Пътни и магистрални такси;
♠ Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
♥ Целодневна екскурзия до Кралево и манастира Жича – 15 лева на възрастен, дете до 12 години – 10 лева;
♥ Курортна такса – 7 лева лева на човек;
♥ Доплащане за мед.застраховка за лица над 64 год. – 3 лева;
♥ Входни такси и разходи от личен характер.

Екскурзиите по желание се осъществяват при минимален брой от 20 записани туристи.


Местоположение:
Върнячка баня, Сърбия

СТАНДАРТНИ ЦЕНИ
Дата База На човек в двойна стая без балкон На човек в двойна стая с балкон На човек в апартамент без балкон – основно легло На човек в апартамент де лукс с балкон – основно легло 3-ти възрастен в апартамент – в отделна стая Дете от 0 до 6,99 год. с двама възрастни без отделно легло Дете от 2 до 11,99 год. с двама възрастни на отделно легло в стая
03.03.2017-05.03.2017 HB 209 лв. 219 лв. 229 лв. 239 лв. 209 лв. 79 лв. 159 лв.ХОТЕЛ АКОРД-СОФИЯ ПРЕДИ ИЛИ СЛЕД ВСЯКА ПРОГРАМА (цената включва нощувка и закуска):
Цена за единична стая : 50 лева | Цена за двойна стая : 70 лева | Цена за тройна стая : 85 лева. В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕН ТРАНСФЕР ДО ЛЕТИЩЕТО.

ИЗПОЛЗВАНЕТО НА СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА БЕСЕДИТЕ С ЕКСКУРЗОВОДА Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО.СЛУШАЛКИ СЕ РАЗДАВАТ НА МЯСТО ОТ ЕКСКУРЗОВОДА СРЕЩУ ДЕПОЗИТ ОТ 20 ЛЕВА И ЦЕНА ЗА ПОЛЗВАНЕ МЕЖДУ 1 И 5 ЛЕВА НА ДЕН В ЗАВИСИМОСТ ОТ МАРШРУТА.
Допълнителни промени (багаж, екскурзии, услуги) се заявяват и доплащат до 10 дни преди отпътуване.
Допълнителни услуги, които са заявени, не могат да бъдат анулирани.

Туроператорът има сключена застраховка „ОТГОВОРНОСТ НА ТУРОПЕРАТОРА” за 2017 г., съгласно ЗТ, с ЗД “ГРУПАМА” с номер №7500160000564 / 2016 год. с валидност от 00:00 часа на 14.12.2016г. до 24:00 часа на 13.12.2017 г.
 • Туроператорът използва застрахователните продукти на ЗД Армеец за всички програми.
 • Туроператорът предлага застраховка „ОТКАЗ ОТ ПЪТУВАНЕ” – за цени и подробности попитайте на тел. 0700 10 308
 • СРОК И НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 50 % капаро до 2 дни след потвърждаване на налични места и изготвяне на договор, доплащане: най-къно 14 дни преди отпътуване.
 • Срок за анулация при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни / срок за анулация при неодстигнат минимален брой участници за допълнителни екскурзии и мероприятия: деня на отпътуване
 • Хотелите по самолетни екскурзии се препотвърждават 7 дни преди отпътуване.
 • Минимален брой участници за осъществяване на самолетна екскурзия: 9 туриста ( освен ако в програмата не е описано друго)
 • Минимален брой участници за осъществяване на автобусна екскурзия: 20 туриста ( освен ако в програмата не е описано друго)
 • При недостигнат в срок минимален брой туристи и по желание на вече резервиралите, пътуването се осъществява с доплащане покриващо фактическите разходи.
 • Паспортен и визов контрол: по програмата се пътува с валидна лична карта или задграничен паспорт. Лице под 18г пътуващи с отсъстващ родител/и трябва да имат нотариално заверено пълномощно от отсъстващия родител.
 • ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА
 • Доплащане за застраховка за туристи над 65 г. - 1 лв. на ден, над 70 год. - 1,50 лв. на ден.


МНЕНИЯ
КАЛЕНДАР
Ноември
Декември
Януари
Февруари
Всички права запазени © 2005 Sofia Tour
Екскурзия - екскурзии, почивки, хотели, билети Уеб Дизайн: ПроСтудио
Централен офис
София 1000   Бул. Дондуков №86 Б Тел. /+359 2/ 943 13 43
e-mail: office_dondukov@sofiatour.net   www.sftur.com