НАЧАЛО ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА НАС КОНТАКТИ
  TOURS IN BULGARIA
  BALKAN TOURS
  TRANSFERS
  LAST MINUTE ПРОМОЦИИ
  Екскурзии до Франция
  Екскурзии до Испания
  Екскурзии до Сърбия
  Екскурзии до Холандия
  Екскурзии до Бенелюкс
  Екскурзии до Швейцария
  Екскурзии до Скандинавия
  САФАРИ В АФРИКА
  Екскурзии до Албания
  Екскурзии до Германия
  Екскурзии до Австрия
  Екскурзии до Русия
  Екскурзии до Англия
  Круизи и яхти
  Обиколни екскурзии
  Екзотични пътувания
  Екскурзии до Европа
  Екскурзии до Гърция
  Екскурзии до Италия
  Екскурзии до Турция
  Уикенди
 

Почивки в Албания 8 дни - София Тур

София - Скопие - Дуръс


Цена от: 465 лв.
8 дни / 7 нощувки


«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПРИНТИРАЙ»
«ИЗПРАТИ НА ПРИЯТЕЛ»

« ЛЯТНА ПОЧИВКА В АЛБАНИЯ С АВТОБУС - 1 ЛЯТНА ПОЧИВКА В АЛБАНИЯ С АВТОБУС - 2 ЛЯТНА ПОЧИВКА В АЛБАНИЯ С АВТОБУС - 3 »
 ЛЯТНА ПОЧИВКА В АЛБАНИЯ

8 дни / 7 нощувки

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ !!!


1 ден
Отпътуване в 06.00 ч. от София за Албания по маршрут София–Кюстендил–Гюешево–Скопие-Охрид-Дуръс (600 км). Пътуване с лицензиран, комфортен автобус. По пътя-Бонус: посещение на Охрид (Македония) и свободно време за обяд или разходка в стария град. Отпътуване за Дуръс – град с древна история, разположен на брега на Адриатическо море. По време на Втората световна война е столица на Албания, а днес е втория по големина град, най-голямо пристанище и най-голям морски курорт с множество хотели и над 10км плажна ивица. Настаняване в хотела. Нощувка.

2 ден
Свободен ден за плаж и почивка и/или следобед отпътуване за центъра на гр. Дуръс и разглеждане отвън на църквата „Св. Павел и Св. Асти”, Венецианската кула, руините на крепостните стени, амфитеатъра от римско време (по желание в свободното време може да се разгледа и от вътре - заплаща се вход 3 ЕВРО). Отпътуване от Дуръс в 19.00ч. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден
Свободен ден за плаж и почивка и/или по желание – полудневна екскурзия до столицата Тирана (срещу допълнително заплащане). Тирана е най-големият град в Албания, разположен на брега на река Ишми и нейна столица от 1920 година. След свалянето на режима на Енвер Ходжа града бързо се променя динамично и се превръща в търговски и туристически център. Новите сгради от алуминий и стъкло се издигат до старите джамии и паметници в центъра на града, множество кафенета и бутици са разположени главно в района Блоку – мястото, където Енвер Ходжа е живял и някога е било извън града. Централния площад носи името на Скендербег – национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя. Туристическа програма в столицата на Албания с автобус и пеша–разглеждат се (отвън): старата часовникова кула, шарената джамия „Етем бей”, Парламента, централния площад с паметника на Скендербег, сградите на министерствата, националния исторически музей, операта, мавзолея и резиденцията на Енвер Ходжа, Държавния университет, новия Sky center и други забележителности. Свободно време. Отпътуване от Тирана в 19.00ч. Връщане в хотела в Дуръс. Нощувка.

4 ден
Свободен ден за плаж и почивка.

5 ден
Свободен ден за плаж и почивка или по желание – полудневна екскурзия до Берат/Белиград (срещу допълнително заплащане) - отпътуване за– наричан „градът на хилядите прозорци” или „културно-историческото сърце на Албания” град-музей с древна история, включен в списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, тясно свързан с българската история. Берат е разположен на десния бряг на албанската река Осум в близост до планината Томор. Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена – Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий – ученици на Кирил и Методи. Градът запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековна българска крепост. Туристическа обиколка в Стария град: Крепостта, Музея на Онуфри, Етнографския музей и други (входните такси се заплащат отделно). Свободно време. Отпътуване от Берат в 18.00ч. Връщане в Дуръс.

6 ден
Свободен ден за плаж и почивка.

7 ден
Свободен ден за плаж и почивка или по желание – полудневна екскурзия до Круя (срещу допълнително заплащане). Градът е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV век. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски (входните такси се заплащат отделно). Отпътуване от Круя в 12.00ч. Връщане в Дуръс.

8 ден
Закуска – последна услуга в хотела. Отпътуване за България. По пътя - Бонус: посещение на гр. Скопие (Македония) и свободно време в македонската столица с възможност за обяд на „старата скопска чаршия” или за разходка из новоизградения център на града. Пристигане в София късно вечерта.


Цената включва:
 • 7 нощувки в избраният от вас хотел на избраната база за изхранване
 • Лицензиран автобусен транспорт
 • Водач от агенцията
 • посещение на Охрид
 • Посещение на Скопие
 • Инфо пакет
 • медицинска застраховка за периода на пътуването с ЗД “Армеец” на стойност 5000 евро асистънс


Цената не включва:
 • Лични разходи
 • Допълнителни екскурзии
 • Посещение на Дурас – 20 лева при минимум 20 желаещи
 • Екскурзия до Тирана и Круя - 60 лева при минимум 20 желаещи
 • Екскурзия до Берат - 30 лева при минимум 20 желаещи
 • Екскурзия до Шкодра и Улцин - 70 лева при минимум 20 желаещи
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“
 • Градска такса - 1 евро на ден (заплаща се в автобуса на екскурзовода)

ПРИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ НА 3-ТЕ ЕКСКУРЗИИ – ТИРАНА-КРУЯ, ШКОДРА-УЛЦИН И БЕРАТ – БОНУС – БЕЗПЛАТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ДУРЪС!
Отстъпка за собствен транспорт - 60 лева

• ДОПЛАЩАНЕ ЗА ОТПЪТУВАНЕ ОТ ПЛОВДИВ/ ПАЗАРДЖИК - 25лв / при мин 10 туристи - всяка събота
• ДОПЛАЩАНЕ ЗА ОТПЪТУВАНЕ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО - 25лв / при мин 10 туристи - за дати 01.07; 15.07; 29.07; 12.08; 26.08; 02.09; 09.09;
• ДОПЛАЩАНЕ ЗА ОТПЪТУВАНЕ ОТ ПЛЕВЕН/ ЛОВЕЧ - 25лв / при мин 10 туристи - за дати 01.07; 15.07; 29.07; 12.08; 26.08; 02.09; 09.09;

  

 

Минимален брой участници в пътуването: 20

Входни такси за посещаваните музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
Крепостта в Берат - 100 албански леки /≈ 1,5лв./
Музей на Онуфри в Берат - 200 албански леки /≈ 3лв./
Етнографкият музей в Берат - 200 албански леки /≈ 3лв./
Музеят на Скендербег в Круя - 200 албански леки /≈ 3лв./

Посолство на Република България в Албания
Адрес: Rruga Skenderbeu 12, Tirana, Albania
Телефон: +355 4 22 33 155, +355 4 22 32 906, Факс: +355 4 22 32 272
Телефон с гласова поща за предоставяне на информация за консулски услуги и за подаване на сигнали от граждани: +355 4 22 69 243
Работно време: 08.00-15.00ч.,
Дежурни телефони в извънработно време: +355 42 233 155, +355 42 232 906Мобилен телефон № 1 (албански) за връзка с представител: +355 69 521 3790
Мобилен телефон № 2 (албански) за връзка с представител: +355 69 521 3704


Хотели:

AKROPOLI AKROPOLI - 3 *
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
www.akropolihotel.com/
Half Board 465 лв.
AKROPOLI AKROPOLI - 3 *
СТАНДАРТНИ ЦЕНИ
www.akropolihotel.com/
Half Board 490 лв.
AKROPOLI AKROPOLI - 3 *
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
www.akropolihotel.com/
Full Board 550 лв.
GRINT GRINT - 4 *
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
www.hotelgrint.com
Half Board 550 лв.
LEONARDO LEONARDO - 4 *
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
www.leonardo-hotel-durres.durres.hotels-al.com/
All Inclusive 560 лв.
GRINT GRINT - 4 *
СТАНДАРТНИ ЦЕНИ
www.hotelgrint.com
Half Board 574 лв.
AKROPOLI AKROPOLI - 3 *
СТАНДАРТНИ ЦЕНИ
www.akropolihotel.com/
Full Board 580 лв.
LEONARDO LEONARDO - 4 *
СТАНДАРТНИ ЦЕНИ
www.leonardo-hotel-durres.durres.hotels-al.com/
All Inclusive 610 лв.
FAFA RESORT FAFA RESORT - 4 *
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
www.fafa.al/web
All Inclusive 730 лв.

ХОТЕЛ АКОРД-СОФИЯ ПРЕДИ ИЛИ СЛЕД ВСЯКА ПРОГРАМА (цената включва нощувка и закуска):
Цена за единична стая : 50 лева | Цена за двойна стая : 70 лева | Цена за тройна стая : 85 лева. В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕН ТРАНСФЕР ДО ЛЕТИЩЕТО.

ИЗПОЛЗВАНЕТО НА СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА БЕСЕДИТЕ С ЕКСКУРЗОВОДА Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО.СЛУШАЛКИ СЕ РАЗДАВАТ НА МЯСТО ОТ ЕКСКУРЗОВОДА СРЕЩУ ДЕПОЗИТ ОТ 20 ЛЕВА И ЦЕНА ЗА ПОЛЗВАНЕ МЕЖДУ 1 И 5 ЛЕВА НА ДЕН В ЗАВИСИМОСТ ОТ МАРШРУТА.
Допълнителни промени (багаж, екскурзии, услуги) се заявяват и доплащат до 10 дни преди отпътуване.
Допълнителни услуги, които са заявени, не могат да бъдат анулирани.

Туроператорът има сключена застраховка „ОТГОВОРНОСТ НА ТУРОПЕРАТОРА” за 2017 г., съгласно ЗТ, с ЗД “ГРУПАМА” с номер №7500160000564 / 2016 год. с валидност от 00:00 часа на 14.12.2016г. до 24:00 часа на 13.12.2017 г.
 • Туроператорът използва застрахователните продукти на ЗД Армеец за всички програми.
 • Туроператорът предлага застраховка „ОТКАЗ ОТ ПЪТУВАНЕ” – за цени и подробности попитайте на тел. 0700 10 308
 • СРОК И НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 50 % капаро до 2 дни след потвърждаване на налични места и изготвяне на договор, доплащане: най-къно 14 дни преди отпътуване.
 • Срок за анулация при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни / срок за анулация при неодстигнат минимален брой участници за допълнителни екскурзии и мероприятия: деня на отпътуване
 • Хотелите по самолетни екскурзии се препотвърждават 7 дни преди отпътуване.
 • Минимален брой участници за осъществяване на самолетна екскурзия: 9 туриста ( освен ако в програмата не е описано друго)
 • Минимален брой участници за осъществяване на автобусна екскурзия: 20 туриста ( освен ако в програмата не е описано друго)
 • При недостигнат в срок минимален брой туристи и по желание на вече резервиралите, пътуването се осъществява с доплащане покриващо фактическите разходи.
 • Паспортен и визов контрол: по програмата се пътува с валидна лична карта или задграничен паспорт. Лице под 18г пътуващи с отсъстващ родител/и трябва да имат нотариално заверено пълномощно от отсъстващия родител.
 • ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА
 • Доплащане за застраховка за туристи над 65 г. - 1 лв. на ден, над 70 год. - 1,50 лв. на ден.


МНЕНИЯ
КАЛЕНДАР
Ноември
Декември
Януари
Февруари
Всички права запазени © 2005 Sofia Tour
Екскурзия - екскурзии, почивки, хотели, билети Уеб Дизайн: ПроСтудио
Централен офис
София 1000   Бул. Дондуков №86 Б Тел. /+359 2/ 943 13 43
e-mail: office_dondukov@sofiatour.net   www.sftur.com